ازدواج و آموزش مسائل جنسی و روابط زناشوئی

ازدواج و آموزش مسائل جنسی و روابط زناشوئی

آموزش رابطه جنسی و بررسی مسائل زناشوئی و ازدواج
ازدواج و آموزش مسائل جنسی و روابط زناشوئی

ازدواج و آموزش مسائل جنسی و روابط زناشوئی

آموزش رابطه جنسی و بررسی مسائل زناشوئی و ازدواج

ازدواج های به وصال نرسیده ( حفظ بکارت بعد از ازدواج،مشکلات جنسی،عدم باروری،انزال زودرس )

ازدواج های به وصال نرسیده ( حفظ بکارت بعد از ازدواج،مشکلات جنسی،عدم باروری،انزال زودرس )

در این بین، ازدواج‌هایی نیز تحت عنوان ازدواج‌های به وصال نرسیده وجود دارند که مشکل عمده بسیاری از زوج‌های جوان و تازه‌ازدواج‌کرده را تشکیل می‌دهد. به عنوان نمونه، مقاربت دردناک یکی از شکایات شایع خانم‌هایی است که در اوایل ازدواج‌شان به متخصصان زنان و زایمان مراجعه می‌کنند و استرس و ترس نیز به این مشکل افزوده می‌شود و در بسیاری از موارد، ازدواج به‌وصال‌نرسیده را سبب می‌شود و گاهی نیز از بین رفتن میل جنسی، ناباروری و افسردگی را در پی دارد.

اولین بار، بالینت در سال 1961 در مقاله‌ای تحت عنوان «بخش دیگر طب» به «ازدواج به وصال نرسیده» (UCM) اشاره کرد و از آن زمان تاکنون موارد زیادی در سراسر جهان گزارش شده است. «ازدواج به وصال نرسیده» به ازدواجی‌ گفته می‌شود که در آن، زوجین تا مدت‌ها بعد از ازدواج نمی‌توانند رابطه جنسی برقرار کنند. در بررسی‌های انجام‌شده در ایران، مهم‌ترین علل روانی «ازدواج به وصال نرسیده» در زنان را ترس از رابطه زناشویی، نگرش ناخوشایند یا بی‌تفاوتی نسبت به مسایل جنسی و نگرش ناخوشایند نسبت به همسر و در مردان، اضطراب عملکرد جنسی و انزال زودرس هستند. مطالعه‌ای روی 200 ازدواج به وصال نرسیده در کرمانشاه، مهم‌ترین عامل را وجود فشار اجتماعی شدید روی زوج‌ جوان (دارای روابط اجتماعی محدود پیش از ازدواج) برای انجام رابطه زناشویی در اسرع وقت دانسته است. این اختلال در صورت عدم درمان مناسب، ناباروری و در موارد بسیاری طلاق را به دنبال دارد.معرفی یک مورد از مبتلایان به این اختلال

زوج مورد مطالعه ساکن شهر تهران بودند. خانم 23 ساله، دارای تحصیلات دیپلم، خانه‌دار و آقا 29 ساله دارای تحصیلات راهنمایی و راننده تاکسی بود. ازدواج آنها ازدواج فامیلی بودندودر نخستین مراجعه به مرکز درمانی، 7 سال از ازدواج آنها می‌گذشت و طی این مدت زوج هیچ‌گاه رابطه زناشویی نداشتند. مشکل اصلی زوج در بدو مراجعه، نداشتن فرزند و ناباروری عنوان شد و به این منظور خانم به کلینیک زنان و آقا به کلینیک آندرولوژی (آندرولوژی یک تخصص طبی است که به سلامت مردان، به خصوص مشکلات تناسلی و ادراری آنها،( می‌پردازد) معرفی شدند. در معاینات به عمل آمده از خانم توسط متخصص زنان مشکل خاصی گزارش نشد اما در معاینات آندرولوژی «ازدواج به وصال نرسیده»، پس از اخذ شرح‌ حال دقیق مشخص شد زوج تاکنون مقاربتی نداشته‌اند. اگرچه شوهر دچار انزال زودرس شدید بود و نیز در بررسی اسپرموگرام بیمار مشکلاتی در آنالیز اسپرم به چشم می‌خورد اما در نهایت زوج با تشخیص «ازدواج به وصال نرسیده» توسط متخصص آندرولوژی به روان‌پزشک معرفی شدند و موازی و همزمان با آن، درما‌ن‌های مربوط به عوامل مردانه نیز ادامه یافت. البته پیشنهاد برداشتن پرده بکارت نیز از طرف برخی متخصصان زنان به خانم ارائه شده بود که به علت عدم موافقت او انجام نشده بود.

 

در مطالعه بالینی و ارزیابی روان‌شناختی به عمل آمده آشکار شد که به علت اضطراب و ترس شدیدی که شوهر حین رابطه زناشویی پیدا می‌کند و علاوه بر آن، کمبود اطلاعات جنسی، این زوج تاکنون نتوانسته‌ بودند با هم رابطه‌‌ای برقرار کنند. آنها طی 7 سال مراجعات پراکنده‌ای به پزشکان مختلف داشتند که هیچ‌یک مفید و موثر نبوده است؛ به خصوص که همواره هریک از زوجین به تنهایی مورد معاینه و درمان قرار گرفته‌اند؛ بدون اینکه شرح‌ حال دقیقی اخذ شود یا به روان‌پزشک ارجاع داده شوند. این اولین‌بار بود که در مرکز درمانی،‌ مشکل زوج تشخیص داده می‌شود. در اولین مصاحبه روان‌پزشکی، زوجین خسته و ناامید به نظر می‌‌رسیدند. مرد مضطرب و افسرده و میل جنسی خود را از دست داده بود. زن نیز به علت سال‌ها درمان و معاینات مکرر توسط متخصصان زنان و نیز ثانویه به ترس همسرش دچار بی‌میلی جنسی شده، انگیزه درمانی و امید به موفقیت خود را از دست داده و تنها تمایل به داشتن فرزند منجر به مراجعه او شده بود.

در این مطالعه، یک تیم متشکل از متخصصان آندرولوژی، زنان و روان‌پزشکی در یک دوره 3 ماهه همگام با هم به درمان زوج پرداختند و توانستند درمان ترکیبی تیمی، برگرفته از روش شاور و همکاران در درمان «ازدواج به وصال نرسیده» را که اولین بار در سال 1993 انجام شد را با موفقیت به انجام برسانند؛ درمانی که طی 3 مرحله صورت گرفت.

درمان در 3 مرحله

مرحله اول: از آنجا که بی‌کفایتی جنسی اغلب ناشی از کمبود اطلاعات یا اطلاعات غلط و ترس عملکردی است در ابتدا آموزش ساده‌ای درباره کالبدشناسی و نحوه کارکرد اندام‌های تناسلی زن و مرد ارائه شد. همچنین به زوجین توصیه شد هریک جداگانه و به تنهایی در برابر آینه ایستاده و به تجسس اندام‌های تناسلی خود بپردازند. همچنین زوج در مراحل ابتدایی از اقدام به عمل نزدیکی منع شدند تا آموزش ببینند به تبادلات لذت جسمی بدون فشار برای انجام عمل جنسی بپردازند. در‌عین حال به آنها آموزش داده شد که چگونه ارتباط کلامی و غیرکلامی رضایت‌‌بخشی برقرار کنند.

مرحله دوم: در این مرحله، تمرینات مربوط به تمرکز حسی آغاز شد. در اولین جلسه از این مرحله ابتدا به زوجین آموزش داده شد که چگونه به مرحله مقدماتی قبل از شروع رابطه جنسی بپردازند.

مرحله سوم: در مرحله آخر به زوج اجازه داده شد که به ترتیب وضعیت‌های مختلفی را برای برقراری رابطه مورد نظر امتحان کنند؛ بدون اینکه ضرورتا مقاربت را به اتمام برسانند. در واقع در این جلسه زوج اعتماد به نفس پیدا می‌کنند که قادر و حاضر به نزدیکی باشند. سرانجام پس از 3 ماه این زوج برای اولین بار موفق به نزدیکی کامل شدند. البته این پایان کار نبود چون با ادامه درمان‌های آندرولوژی در نهایت در آذرماه 1385 زن به روش طبیعی باردار شد.حرف آخربا توجه به عدم آگاهی کافی جامعه درباره مسایل جنسی و نیز اضطراب عملکردی به عنوان عامل شایع ایجادکننده اختلال، به نظر می‌رسد آموزش روابط جنسی به عنوان بخشی از آموزش‌های پیش از ازدواج ضروری است. البته ارائه این آموزش‌ها باید در سطوح مختلف، با صرف حوصله و زمان کافی و مبتنی برنیاز دختران و پسران صورت گیرد. از سوی دیگر بررسی جامع و همزمان زوج دارای مشکلات جنسی، توسط تیم تخصصی هماهنگ، موجب افزایش موفقیت درمان خواهد شد. ارزیابی اولیه زوج توسط مشاوران مشکلات جنسی، ارجاع به متخصصان آندرولوژی و زنان جهت بررسی علل جسمی موثر و درخواست انجام مشاوره‌های تکمیلی توسط آنها به عنوان نمونه با متخصصان غدد، داخلی، عفونی و... در اولین قدم لازم است. در ادامه بر مبنای اطلاعات به دست آمده، درمان مشکلات جسمی و روانی باید به صورت همزمان صورت پذیرد. در این بین نباید فراموش کرد که راه‌اندازی و گسترش مراکز تخصصی مشاوره و درمان مشکلات جنسی تحت نظارت سازمان‌های ذی‌ربط ضروری به نظر می‌رسد

سیدکاظم فروتن/اورولوژیست و رییس کلینیک سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی شاهد

بازنشر در پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده

http://tanzimekhanevadeh.com/images/stories/zoj-adv-1.jpg

ازدواج،خواستگار،مشاوره،مشاوره جنسی،صیغه،بارداری،قاعدگی،لقاح،عشق،نامزدی،عقد،طلاق،زفاف،ارگاسم،انزال،بکارت،معاشقه،دهانی،دختر،مجرد،ازدواج موقت،ازدواج دائم،مسائل جنسی،مسائل زناشوئی،رابطه جنسی،رابطه زناشوئی،نکاح،شوهر،همسر،مرد،زن،پسر،عقد،نامزدی،عشق،احساس،آموزش رابطه جنسی،مشاوره،مشاوره آنلاین،مشاوره ازدواج،مشاوره جنسی،مشاوره زناشوئی،همدم

7 عفونت انتقالی از طریق آمیزش جنسی ( علائم ، درمان )


7 عفونت انتقالی از طریق آمیزش جنسی ( علائم ، درمان )

1+6 عفونت آمیزشی [علائم، درمان] ( 6+1 STIs )

پیشگفتار

همانطور که مشخص است، عفونت‌هایی که از طریق نزدیکی [واژنی، دهانی، مقعدی] از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود را عفونت‌ آمیزشی گویند. علائم این عفونت ها در مردان و زنان متفاوت است همچنین بسته به نوع آمیزش، ممکن است نواحی مختلفی از بدن علامت‌دار شوند. عفونت علاوه بر اندام تناسلی می‌تواند به سایر اندام مثل؛ لبها، گونه‌ها، دستها و پاها و .. گسترش یابد و در صورت عدم درمان ممکن است باعث مشکلات جدی‌‎تر و ماندگارتری شود. در ادامه متوجه خواهید شد که بسیاری از عفونت ها می‌تواند در طی بارداری به جنین سرایت کند [یعنی از مادر آلوده می‌تواند به نوازد در حال زایمان منتقل شود]. در صورتی که خود یا همسرتان مبتلا به بیماریِ خاصی هستید برای اطمینان از سالم بدون روابط جنسی‌تان می‌توانید با پزشک خود [در مورد آمیزش] صحبت کنید.

در این نوشتار سعی کردیم برخی از عفونت‌های آمیزشی، علائم و راهِ دَر رو را به صورت مختصر مطرح کنیم. بدیهی‌‎ست برای آگاهی بیشتر از عفونت‌های آمیزشی علائم و درمان آنها بایست به منابع و مراکز معتبر مراجعه کنید.

1-      عفونت با ویروس ایدز [HIV/AIDS]- علّت: ویروس

 

ایدز ناشی از ویروس HIV است. همانطور که اطلاع دارید ایدز جدی‌ترین بیماری آمیزشی‌ست و نشانه‌های آن معمولا بعد از 8 تا 10 سال آشکار می‌شود. ایدز در زنان ممکن است در آغاز هیچ علامتی نداشته باشد امّا برخی از افراد ممکن است به یک بیماری کوتاه مدت شبیه آنفلونزا مبتلا شوند که گاهی همراه با بثورات پوستی و بزرگ شدن غده‌های لنفاوی‌ست. همچنین از علائم دیگر می‌تواند تب مداوم و تعریق شبانه، خستگی شدید، کاهش وزن غیرقابل توضیح، اسهال و عفونت در دهان یا گلو باشد. ممکن است ایدز سالها علامت خود را بروز ندهد. این ویروس چه علامت‌دار باشد چه نباشد، می‌تواند از شخصی به شخص دیگر منتقل شود. مرد به راحتی می‌تواند همسر خود را به بیماری‌های آمیزشی از جمله ایدز مبتلا کند، در حالی که زن براحتی نمی‌تواند مرد را مبتلا کند.

با آزمایش خون براحتی می‌توان تشخیص داد فرد دارای چه نوع بیماری‌ست. تشخیص بر مبنای آزمایش خون، حدود 3 ماه یا بیش از آن، پس از عفونت اولیه انجام می‌شود. همچنین دوره‌ی خاموشی عفونت 6 – 8 روز است [در واقع دارو‌های آزمایشی زندگی فرد مبتلا را طولانی می‌کند].

2-  سفلیس [Syphilis] – علّت : باکتری

سفلیس هم یک نوع دیگر از عفونت‌های آمیزشی‌ست که ناشی از باکتری تروپونما است. سفلیس از طریق رابطه جنسی [دهانی، مقعدی، واژنی] بدون حفاظت از شخصی به شخص دیگر منتقل می‌شود. [این بیماری در زنان کمتر از مردان است]. عفونت سفلیس علاوه بر اندام تناسلی، صورت، دستها و پاها، بقیه اندام را دربر میگیرد.

در مراحل اولیه زخمی بدون درد و فوق‌العاده مسری به نام شانکر در ناحیه تناسلی یا داخل مهبل اینجاد می‌شود. در برخی موارد، زنان متوجه زخم نمی‌شوند. احتمال پیشرفت بیماری در صورت عدم درمان آن وجود دارد، در این صورت این بیماری اعضای داخلی را گرفتار می‌کند و باعث بثورات پوستی، تب و بزرگ شدن غده‌های لنفاوی می‌شود.

گسترش و پدید آمدن عفونت سفلیس در اثر برخورد مستقیم با یک زخم از شخصی به شخص دیگر است. زنان حامله استعداد انتقال عفونت را به نوزاد خود را دارد.

برای درمان، تشخیص بر مبنای آزمایش خون و تهیه نمونه از هرگونه زخم انجام می‌شود. درمان معمول به صورت دوره‌ای از آنتی بیوتیک تزریقی‌ست. شاید لازم باشد تا 2 سال پس از درمان، مرتب آزمایش خون انجام شود، که مبادا بیماری مجدد عود نماید. دوره‌ی خاموشی عفونت سلفیس 1 – 12 هفته است.

3-      کلامیدیا [Chlamydia] – علّت : باکتری

کلامیدیا یک عفونت منتقله از راه جنسی‌ست که ناشی از باکتری های تراکوماتیس است. این عفونت می‌تواند از طریق نزدیکی واژنی، مقعدی و دهانی [بدون محافظت] منتقل شود. اغلب این نوع بیماری‌ها از طریق تبادل ترشحات جنسی انتقال داده می‌شوند. گزارش‌ها و تحقیق‌های انجام شده می‌رسانند که در ده سال گذشته این بیماری در سراسر جهان چهار برابر شده و 80 درصد آن؛ افراد بین 15 تا 29 سال هستند.

این عفونت اغلب هیچ علامتی ندارد و یا علائم خفیفی دارد. ممکن است در خانم‌ها ترشحات مهبلی غیر طبیعی وجود داشته باشد و یا ادرار با درد و سوزش همراه باشد، در صورتی که عفونت لوله‌های حمل تخمک [فالوپ] را گرفتار کند ممکن است تب، شکم درد، مقاربت همراه با درد،سوزش و خونریزی همراه باشد. جهت درمان این عفونت، پزشک یک نمونه از گردن رحم تهیه می‌کند تا عامل عفونت مشخص شود. دوره‌ی خاموشی عفونت بین 14 – 21 روز است.

همین بیماری در مردان می‌تواند باعث تورم مجرای خروجی مثانه و بیضه ها شود، و احتمال ناباروری را افزایش می‌دهد.

مردانی که به این بیماری دچار هستند، عمدتا دارای علائمی مثل سوزش و درد هنگام ادرار و ترشح مایع روشن و شیری رنگ از آلت تناسلی، می‌باشند.

در مراکز درمانی علاوه بر نمونه از گردن رحم، کلامیدیا را می‌توان از طریق نمونه‌برداری از ادرار تشخیص داد. عفونت گفته شده به راحتی با آنتی بیوتیک درمان می شود [درمان زیر نظر پزشک مربوطه]، منتها اگر در درمان و پیشگیری سهل انگاری شود، می‌تواند مشکلات جدی و  بلند مدتی پدید آورد.

می‌توانید همیشه هنگام آمیزش از عایق جنسی [کاندوم زنانه یا کاندوم مردانه] و روان‌کننده‌های مبتی بر آب برای جلوگیری و پیشگیری از بیماری کلامیدیایی استفاده کنید. مطمئن‌ترین راه برای پیشگیری و جلوگیری از شیوع این عفونت این‌است که شما با فردی که دارای این بیماری‌ست آمیزش نکنید.

4-      تبخال تناسلی [ genital herpes] – علّت: ویروس 

تبخال تناسلی [هرپس] یک عفونت طولانی مدتِ ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس می‌باشد که قادر‌ است تب شدید، دردهای عضلانی و پر التهاب، پدیدآوردن تاول‌ها و زخم‌های درد‌ناک روی اندام جنسی و دهان [داخل و اطراف دهان]، دستان و.. ایجاد کند. تاول‌های اطراف دهان اغلب زخم‌های سرد و تاول‌های تب نامیده‌ می‌شوند. تاول‌های اندام جنسی در مردان، ممکن است بروی آلت تناسلی، کیسه بیضه‌ها یا مقعد رخ دهد و در زنان ممکن است در فَرج، در مهبل و بر گردن رحم یا مقعد نمایان شوند. گاهی اوقات خود افراد هم نمی‌توانند هرپس تناسلی را تشخیص بدهند، چون در مواردی تبخال تناسلی ممکن است درون گردن رحم یا مهبل یا آلت تناسلی مرد بوجود آید. از طرفی شیوع بیماری را می‌توان با عوامل و فرایند‌هایی مثل: استرس، خستگی، درد در ناحیه تناسلی، خارش و سوزش ناحیه تناسلی، آسیب فیزیک به ناحیه تناسلی، عفونت‌های دیگر و یا شرایطی که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌نماید، همراه باشد. زخم‌های گفته شده بعد از 10 تا 21 روز بهبود پیدا‌ می‌کنند. این بیماری ممکن است عود کند.

رابطۀ جنسی با شخصی که دچار این بیماری‌ست باعث گسترش تبخال تناسلی می‌شود. همچنین اگر رابطه جنسی محافظت نشده باشد، میزان شیوع بیماری افزایش می‌یابد. علاوه بر آن، زمانی که فرد علائمی مثل: زخم یا تبخال در ناحیه دهان و اندام تناسلی‌ را داراست بایست در آمیزش بیشتر مراقبت و محافظت کرد.

زنانی که در دوران بارداری به این مشکل دچار شوند، استعداد انتقال بیماری به نوازد خود را در طی زایمان واژنی را دارند.

هرپس تناسلی همانند عفونت قبلی از طریق نزدیکی واژنی، مقعدی و دهانی صورت می‌پذیرد. برای شیوع این بیماری نبایست با شخصی که دارای هرپس تناسلی‌ست نزدیکی کرد. همانطور که گفته شد بجز اندام جنسی، دهان، دستان و سایر اندام ممکن است دچار تبخالزدگی شوند که باید هنگام استحمام بدن خوب و با دقت شسته شود.

در کل، برای پیشگیری یا درمان چنین عفونت‌های می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید. قطعا داروهایی برای درمان اینچنین بیماری‌ها و عفونت‌ها وجود دارد که بهتر است سرخود تهیه و استفاده نشود.

5-      زگیل تناسلی [genital warts] - علّت: ویروس

زگیل یک نوع عفونت پوستی ویروسیِ ناشی از از ویروس پاپیلومای انسانی‌ست که در جهان یکی از شایع ترین بیماری‌های منتقله جنسی محسوب می‌شود. بیش از 100 نوع زگیل وجود دارد [از رایج‌ترین زگیل‌ها روی دستها و پاها هستند]، 30 نوع آن به صورت آمیزش جنسی منتقل و بوجود می‌آیند. زگیل‌ها بسیار مسری‌ هستند و همچنین می‌توانند در اطراف دهان و داخل گلو بوجود آیند. این بیماری از طریق رابطه جنسی مقعدی، مهبلی و دهانی بدون محافظت بوجود می‌آیند.

زگیل تناسلی به صورت توده‌های گوشتی و صورتی رنگ بر روی فرج و در برخی موارد داخل مهبل و روی دهانه‌ی رحم و اطراف مقعد ایجاد می‌شود. در صورتی که اگر زگیل در اعضای داخلی ایجاد شود، ممکن است متوجه ان نشوید. زگیل‌ها در مردان، روی الت یا بیضه رشد می‌کنند و می‌توانند موجب خارش شدید شوند.

با رعایت بهداشت می‌توان از شیوع زگیل تناسلی جلوگیری نمود. این بیماری می‌تواند معاینه بالینی و پزشکی تشخیص داده‌شوند. برای پیشگیری علاوه بر استفاده از کاندوم می‌توانید با پزشک خود در مورد واکسیناسیون صحبت کنید. همچنین زگیل تناسلی را می‌توان از طریق آزمایش پاپ اسمیر [آزمایش غربالگری برای سلول‌های غیر طبیعی دهانه رحم] نیز تشخیص داد. زگیل هارا می‌توان با جراحی یا دارو از بین برد. در برخی موارد، زگیل‌ها پس از درمان عود می‌کنند. بررسی منظم و نمونه‌برداری از رحم ضرورت دارد؛ چون برخی از انوع زگیل‌های تناسلی با سرطان گردن رحم در ارتباط هستند. دوره‌ی خاموشی عفونت 1 – 20 ماه است. 

6-       سوزاک [Gonorrhea] – علّت: باکتری

گانوریا یا سوزاک همانند موارد قبلی یک نوع عفونت منتقله جنسی‌ست که ناشی از باکتری‌ای به نام نایسریا گونوره یا گونوکوک است. سوزاک اگر درمان نشود می‌تواند منجر به بیماری التهابی لگن در زنان و ناباروری در مردان و زنان شود. سوزاک ممکن است در زنان علائمی نداشته باشد و یا باعث ترشحات غیر طبیعی مهبل، درد قسمت پایینی شکم و تب شود. در صورت ابتلا به عفونت راست روده، ممکن است موقع اجابت مزاج درد ایجاد شود.

برای درمان پزشک یک نمونه از مهبل یا راست روده را تهیه می‌کند تا عامل عفونت‌زا را مشخص کند. درمان با آنتی بیوتیک‌ها انجام می‌شود. دروۀ خاموشی عفونت 7 – 21 روز است. اگر درمان نشود می‌تواند به سایر مناطق بدن سرایت کند و عوارضی مانند: نازایی، عقیم شدن، مسمویت خونی، آرتریت و التهاب قلب به بار آورد.

7-      عفونت تریکومویایی [Terichumoniasis] – علّت : انگل

عفونت تریکومویایی ناشی از انگلی به نام تریکوموناس واژینالیس است.

واژینیت‌ تریکومونایی‌ عبارت‌ است‌ از عفونت‌ یا التهاب‌ مهبل‌ به‌ وسیله‌ انگلی‌ که‌ در قسمت‌ تحتانی‌ دستگاه‌ تناسلی‌ ـ ادراری‌ مردان‌ و زنان‌ زندگی‌ می‌کند. بین‌ افراد بی‌بندوبار بسیار مسری‌ است‌. در زنان‌ مهبل‌، مجرای‌ ادرار و مثانه‌ و در مردان‌ غده‌ پروستات‌ و مجرای‌ ادرار را درگیر می‌کند. علائم این عفونت ترشح‌ متعفن‌ و کف‌آلود از مهبل‌ که‌ چند روز پس‌ از یک‌ دوره‌ قاعدگی‌ شایع‌تر است.دیگر علائم عفونت تریکومویایی قرمزی‌ لب‌های‌ مهبل‌ و مهبل، ادرار‌ همراه‌ با درد [در صورتی‌ که‌ ادرار به‌ بافت‌ ملتهب‌ برخورد کند]. مردانِ دچار عفونت‌ علامتی‌ ندارند.[برگرفته از: پایگاه اطلاع رسانی پزشکان ایرانی]

ترشح مهبلی با بوی ناخوشایند و رنگ زرد مایل به سبز از جمله علائم این بیماری در زنان است که با تحریک و درد اطراف مهبل همراه‌ است و معمولا در حین مقاربت، درد ایجاد می‌شود.

برای درمان، تأئید تشخیص با بررسی نمونه‌‌ای از ترشحاتی‌ست که از واژن تهیه می‌شود. درمان معمولا با آنتی بیوتیک‌های خوراکی انجام می‌شود. دوره‌ی خاموشی عفونت متغیر است.

فرجام

توصیه می‌شود زوجین در روابط جنسی خود از چرب کنند‌ه‌ها و عایق های جنسی [کاندوم] برای پیشگیری از وقوع عفونت‌های فوق و دیگر عفونت‌ها، استفاده کنند.

[برخی] اصطلاحات – Terms

STD - Sexually Transmitted Disease

بیماری منتقله از تماس جنسی

STIs - Sexually Transmitted Infection

عفونت‌های منتقله از راه تماس جنسی

 VD - Venereal Diseases

بیماری‌های مقاربتی

HPV - Human Papilloma Virus

ویروس پاپیلومای انسانی

HIV - Human Immunodeficiency Virus

ویروس نقص ایمنی [بدن] انسان

منابع :

کتاب - رفتار و روابط جنسی از کودکی تا پیری

پایگاه - health.gov.sk.ca

پایگاه - nhs.uk

پایگاه - sti.health.gov.au

به اهتمام – دانیال توحیدی نسب

ارسال مقاله از : دانیال توحیدی نسب / ویژه نشر در پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده

 

 

 

امکانات فوق شامل خریدارای سی دی مقالات سایت و مجموعه آموزشی زوج خوشبخت نیز می شود

 

ازدواج،خواستگار،مشاوره،مشاوره جنسی،صیغه،بارداری،قاعدگی،لقاح،عشق،نامزدی،عقد،طلاق،زفاف،ارگاسم،انزال،بکارت،معاشقه،دهانی،دختر،مجرد،ازدواج موقت،ازدواج دائم،مسائل جنسی،مسائل زناشوئی،رابطه جنسی،رابطه زناشوئی،نکاح،شوهر،همسر،مرد،زن،پسر،عقد،نامزدی،عشق،احساس،آموزش رابطه جنسی،مشاوره،مشاوره آنلاین،مشاوره ازدواج،مشاوره جنسی،مشاوره زناشوئی،همدم